anda napak ang kelik

Thursday, March 31

kao cantik ako suka kao tak cantik kao blah!

ada lagi manusia yang berperangai macam ni.maksud ako kalau kiter cantik kita mesti dipandang elok dan orang semua berpendapat positif kat kita.kalau tak cantik orang mesti cakap perkara-perkara negatif pasal kita.itu la ini la.blaa blaa..*puas membebel


"ney ah masalah dunia gan org2 kat dunia ney.kalau org tak cun.tak berduit dan tak style TEGUR semua salah.kalau org tu cantik.sopan.mengenyih.SUKA"


ney statos ako kat fb beberapa minit yang lepas "31.3.11".bukan ako nak marah JELES atau pun geram dengan sesetengah orang.tapi ako dah muak.dunia semakin tak adil.orang tak cun tak hensem tak cantik tak berduit mesti 
akan dipinggirkan.ako tak paham.korang yang memilih ney dah PERFECT ke?pandang lain macam kat orang.


BIAS!


perkataan keramat tu yang paling sesuai sekarang ako gunakan untuk orang-orang macam ni.PILIH KASIH la sangat.kejadian ni berlaku pada ako jugak.baru sesangat SEBAB?mesti la sebab perkara kat atas.ako okie jah sebenarnya.tapi bila main dengan fizikal ako agak taceng.sesangat menyentap.YES ako cepat sentap.tapi sentap bertempat bukan main taram jah.


yang ako heran.ako tegur dia semua napak macam ako tabur taik.tapi kalau yang lemag lembut,yang melayan dorang,yang sopan santun.semua ok.ako tegur baik-baik kot.ako tak maki kao la .ako TEGUR.tapi kao cakap macam-macam kat ako.ako tao la ako tak PERFECT!


p/s:lately ney ako sesangat taceng.may be ako rindu gila gan MAK ako.

Wednesday, March 30

MEMANG BERMASALAH


link ke PEREMPUAN SIAL ni

panas hati betul dgn minah  ney.patot bakor je nei

struggle

masa bermain dah tamat.18.4.2011 insyaALLAH ako dah nak final exam.kengkawan tolong doakan ako rajin baca buku,rajin nak mentelaah terok-terok dan ako ingat semua apa yang ako stdy.

AKO TAKUT OTAK AKO PECAH LA
!!!
BOOM
BOOM
BOOM
!!


p/s:sambil baca sambil makan jajan

Tuesday, March 29

mood pagi buta:sampai nanti sampai mati

Kalau kau pernah takut mati
Sama…
Kalau kau pernah patah hati
Aku juga iya…

Dan sering kali
Sial datang dan pergi
Tanpa permisi
Kepadamu suasana hati

Tak peduli
Kalau kau kejar mimpimu salut
Kalau kau ingin berhenti
Ingat tuk mulai lagi

Tetap semangat
Dan teguhkan hati
Di setiap hari
Sampai nanti
Sampai mati

Kadang memang
Cinta yang terbagi
Karena memang
Seringkali mimpi tak terpenuhi
Seringkali

Tetap melangkah
Dan keraskan hati
Di setiap hari
Sampai nanti sampai mati


credit to:ARY TAKA aka A.J

comel kan dia ney.manisnya ang pakai macam ni.

biasa ja budak ni.tapi dia la kenalkan ako dengan lagu ney
so sweet bro.opsss sis.hehe.
dia cakap bila dia down dia dengaq lagu ni.ako pun ada dengaq gak.tapi dengaq lagu just nak tenangkan diri an tapi bila kita 'SUJUD' pada DIA kita lagi tenang kan.
kredit to 'beliau' yang dah lama ako tak text dan tak ako jupa.


Monday, March 28

padahnya terjah orang tak pakai helmet

sila la klik gambar diatas


sila la klik gambar diatas




sila la klik gambar diatas

credit to:MUHD FADIL


p/s:moral diatas:kalau masuk rumah orang bagi salam.haha.
dah nama pom kat  fb kan. so sila la jenguk info-info pasal 'beliau'.tengok yang malu sape?
ako jugak!


Sunday, March 27

SEHARI DALAM TAIPING

tak cukup besar?tekan jeh.tak kena duit

TAMAN TASIK TAIPING
gembiranya mereka,tanpa sedar umur semakin meningkat dab final exam dah dekat
[bajet ala-ala vintage]

tak cukup besar?tekan jeh.tak kena duit

TAMAN TASIK TAIPING
tertidur sekor tu sebab penat berjalan.down gak tak dapt mandi sungai.
tu sungai kat bawah


tak cukup besar?tekan jeh.tak kena duit

SUNGAI
[xhengat hah nama tempat ney]

mane ako?
ney jeh sempat ako snap
untuk kegembiraan.kegirangan dan kemerengan
sebelum ako jawab final exam yang akan datang ni

tak cukup besar?tekan jeh.tak kena duit

ne la ako.tak hot.tak femes.baju pinjam.seluar curi.camera jiran.kasut murah


tak cukup besar?tekan jeh.tak kena duit

mula segan nak bergambar.lama-lama dah gila bergambar
best gak bergambar ney.baru ako tau

tak cukup besar?tekan jeh.tak kena duit

ako la 'tukang' mengsenep picca hodoh masa pegi taiping.di + dengan ke'editan ako yang mcm setan ney.ako abaikan sebab ako bukan PENANGKAP GAMBAR 

p/s:racing di HIGHWAY

Saturday, March 26

JADI MASALAH


kasi die besor: tak kena bayar pun

ako/saya/hamba/patik yang hina dina ni nak tanya sikit.menda alah ney berguna tak kat anda semua..ako tau bukan semua yang tahu 'hargai' menda ne.tak macam ako.ako kena gak masok tempat ne selalu untuk settlekan kerja-kerja ako sebab ako tak pandai
BEROMPUTIH mcm SESETANGAH ORANG TU.

anda semua rasa malu ka kalau tak pandai cakap orang putih.ako faham tapi tak boleh BERCAKAP dgn baik.senang ckp tak pandai la.

so pada sesetengah orang yang nak MAKI ako sebab ako guna MENDA ALAH NEY.dipersilakan.
ako hargai sangat.sebab ako tahu manusia tak perfect unless dia sendiri buat diri dia rasa BEST padahal dia sama je dengan sesape kat dunia ne.

p/s:tak bermakna guna GOOGLE TRANSLATE kiter 'BANGANG'


MALAS PUNYA BUDAK

mood:suam-suam kuku

tak rasa nak buat papa pun.
nak baring kat katil sambil lepak-lepak
henfon letak tepi.
ada text abaikan dengan bunyik dia
nanti ako ushar
*itu pun kalau ada la
SEBAB AKO TAK NAK BUAT PAPA PUN

listening:THE LAZY SONG.

p/s:tengok schedule final exam *TAK BERPERASAAN SEKARANG

SUNGAI LUI

Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya

Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya

Buka mata biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya

Selama ini




bukak youtube dengar lagu ney banyak kali sebab dalam handphone dah delete.bila down dengar la lagu ney.sangat bermakna dan sangat terdorong untuk berkelakuan bijak dalam mengatasi masalah yang masalahnya datang dari kita sendiri.memang lagu ney seakan lagu cinta tapi bagi ako yang tak pernah kecewa dalam CINTA ako tak rasa nak dorongkan diri ako cuma ako nak dorongan dari orang-orang sekeliling ako untuk terus BEJALAN.


p/s:penuh makna tersurat dan tersiratnya  tak perlu lagi cari sebab ada dalam diri kita sendiri.

Friday, March 25

AKO CUBA

BW selama 2 jam cukup untuk ako pegi ke beberapa blog yang ako follow.ako sangat sentap dengan satu entry.tak payah la ako sebut dekat sini.yang malunya ako sebab ako sendiri yang pernah meng'entry'kan sesuatu pada si'dia yang ako kenal hampir dua tahun.dan STOP.

ako cuba tak buang dia dalam hari-hari ako sebab bukan senang.ako start 'remove' dia lepas tu dia pulak 'remove' ako.ADIL.

masa tu selisih faham.ako ambik masa  dekat seminggu sebelum ako buat perkara yang mungkin tak  akan menjatuhkan maruah sesiapa bila sedar diri tu memang salah.tapi tak semua mudah dengan MAAF.

salah ako mungkin banyak kot dekat dia.so niat ako nak mintak maaf dengan dia.lantak la dia nak maki ako ka nak mencarut kat ako ka.ako dah tak kesah semua tu.sebab dalam seminggu tu,ako tak tenang, lagi ako nampak nombor dia dalam fon lagi tu jari-jari ako lagi gatai nak sms dia.CUKUP.

ako dengan rendah diri mintak maaf.tapi cuma satu salah ako masa tu dari MAAF ako taip MAAP.typo disitu.ako sedar.tapi itu lah ako kalau sesapa kenal.perosak bahasa.ako tak fikir panjang.delete nombor dan on laptop untuk post sesuatu.jadikan isu malam tu satu entry.PANAS.

entry bertarikh 13.3.11 tak salah ako.lama gak tunggu apa yang dia nak kata.tapi kenapa hari ni pulak dia nak entrykan apa yang ako dah buat tu?maksudnya?dia memang nak maki ako.silakan.ako dah sejuk skank ney.tapi apa yang ako pernah cakap kat dia ako tak pernah tipu.ako dengan dia jeh tau.apa yang aku buat sebelum ney sebab ako memang nak 'BLAH' dari hidup dia.ako tak mao lagi jadi DINDING.

ako akan cuba lupakan ang.tapi tengok la sampai bila ako boleh lupa.2 tahun tu.ako bukan nak terhegeh-hegeh.at least ako tak rasa benci dengan diri sendiri sebab ang dah ada dia. BACK OFF

p/s:ako cakap ako benci.ako sayang ang kot.MAAF.
p/s/s:ni bukan blog cintan cintun

kenapa kamu FOLLOW ?

satu saolan bermain-main dekat fikiran ako time ako masok toilet tadi.memang agak kotor tapi tu lah tempat ako  mendapat idea.SUCKs!.sumpah weyh.ako tak tipu.cuba tengok muka ako dalam kepulan asap kat atas.ako mula asyik berfikir setiap kali ako BW.sangat teruja dengan page-page mereka.sangat cantik.tapi ada la certain2 blog yang bila nak bukak loading amatlah lama gilessss.nak ako bagi tao ke lama macam mana?mesti korang-korang dah alami macam ako.BLOG ako lambat tak nak loading.kalau lambat ako nak ubah kasi ringan gila.

kali ni bukan nak cerita pasal blogwalking ka nak cerita pasal korang cerita pasal gf/bf or yang sewaktu dengannya.ako nak cerita pasal KAO FOLLOW AKO FOLLOW BALIK.ako tao isu ney dah lama.tapi nak buat macam mana kan idea  ney baru  sangat nak keluar dari kotak ajaib ney.ako dah berblogkan diri dah hampir setahun lebih.bukan newbie tao.tapi tengok lah follower ako.


ako tak malu la.yang boleh banyak ney pun sebab ako join beberapa group yang kumpulkan blogger malaysia.mula-mula ako buat sesuka hati,paksa-paksa orang suruh  orang follow blog  ako.tapi ako tak pernah sedar pun yang blog ako bukan macam blogger2 famous lain yang ako follow tu.so ako decide nak ubah semua yang ada kat page ako.

skank ako tak kisah sesapa pun follow ako.sebab sape follow ako means dia baca apa yang carutkan dalam blog sekangkang kera nei.memang dulu ako jeles gila dengan blogger yang belambak follower.ribu raban dorang punya pengikut.so ako sesuka hati lagi mengspam orang.letak link ako merata-rata sebab nak orang follow ako.*tak malu punya budak.

kenapa kita follow blog orang lain?pada pendapat ako myb

1.blog dia cepat loading
2.warna page dia tak mencucuk mata*ney gurau
3.tuan belog comel/hensem
4.blog dia content PERGHHHHH..sangap sangat best
5.dia follow ako.ako follow dia balik apa susah
6.berlawan-lawan follower.
7.follow sebab simpati
8.nak bagitahu kita pun ada blog macam orang lain
9. kreatif

kenapa 9?

cukup la 9.sebab kotak ajaib ako dah kosong sekarang.ako nak pergi beriadah kejap.keja ako buka BW saja.tapi ako follow bila korang letak alamat betol korang.korang jerit cukup kat kotak menjerit.jerit kuat-kuat nanti ako sampai la.

statement!

mudahnya ako mem'PAW' kengkawan ako yang dah kerja ney.bukan niat ako "sengaja" nak meng'PAW' hampa.tapi ako memerlukan sesangat pertolongan hampa.perkara ni bukan melibatkan hampa-hampa.tapi seorang individu ja.

THANKS lemao sebab ang sudi tolong.


"muahhh.sayang ang laju-laju" :)


"huh..aku tolong sb nak kuqangkan beban ang sikit...hoho..dengan laptop xsihat kan pastu bagi hilang pulak pendrife orang.ish2...cuai..pas ni,hati2 sikit k..jangan cuai dah..k,take care meh.."




p/s:ako janji ako dah tak careless lepas ney..INSYAALLAH......

Thursday, March 24

dia punya BM TIP TOP

penatnya berjalan-jalan tadi ,senangnya dia menaip.ako baca hampir keseluruhan entry dia dan ako boleh angkat ibu jari kat dia.sangat best BAHASA MELAYU dia.mesti terfikir kan,hebat sangat lah tu.sampai nak kena buat entry spesial untuk dia ni.ako bagitau terus terang,sapa yang hebat insyaALLAH ako buat entry khas untuk dia.

ARAN. apa yang spesial sangat dengan mamat ni.mula-mula baca entry dia ako dah tergelak.ako ada baca satu entry ney.kat sini baru ako tau yang dia ney bukan MELAYU.sebab tu ako kagum dengan mamat ni.mungkin bm dia memang dah tip top dari kecik-kecik.nak tahu pasal dia.pergi je page dia.blog yang sangat kelakar dok.

ako sendiri malu dengan penulisan ako bila ako pegi blog orang lagi.nak nak dia ney siam.so dengan bangganya ako follow dia.rasa nak improve bm ako jadi macam dia.ok kan kalau kita ikut menda baik.bukan ako ikut cara dia penulisan dia pun.tak ada niat la.ako buat guide je .baru ako sedar yang guna bahasa melayu betul memang la nampak skema.tapi bila kita guna 'shortform' yang melampau-lampau orang pun benci kan?

p/s:'ako' sentiasa ada.sebab ini memang 'ako'

sangat termarah..

10.15am
berkejaran ke ICT lepas period math 2jam untuk print report then nak gerak pergi JMSk sebab kena present no 2.tengah-tengah cari folder.DAMN!folder semua tak ley bukak.sangat geram.ada prob. *buta IT so tak tao punca

10.30am
macam kartun lord runner balik ke hostel nak hamek report dalam laptop membe.sangat penat.bukan ako.tapi kwn ako sebab dia jalan lagi laju dari ako.settel semua nak g print.tapi ICT kat hostel TUTUP lak.suck!

11.00am
pergi print.ada 15 minit lagi before nak present.sempat ah lenggang-lenggang dulu before present.pegi JMsk PANJAT tingkat 2.cuak nak kencing semua ada.yes..sebab no.2 nak kena oral depan dak-dak klas.tengah-tengah menghafal dalam kemengahan sorg group membe cakap. "ako tukaq amik no 7.." muka ako dah mcm tapai.penat doe ako berlari-lari dgn membe ako sorg lagi ney semata-mata nak print.



p/s:boleh an sms or kol.ney dah semput baru nak bagi tao.aishhhh...



ako student!

semak samun telah menular dalam kepala hotak ako lately ney.tak pernah wujud perkataan 'KEPADATAN'masa bagi ako.keja ako skank LEPAK MAKAN TIDUR.cukup sadis sebagai seorang student.

pergi kelas pacak lama-lama tapi dalam masa dua minit cakap kelas CANCEL.bukan salah ako tao.ako nak.lec yang bz tahap gaban 

"SAYA FAHAM CIK"

agenda di bilik pulak.online seharian even laptop pinjam dari orang-orang sebelah.sangat bosan selama 3 bulan kat POLITEKNIK.ada ka patot stdy subjek tak da dalam FINAL.what the frog yeah. tak bleh blah langsung.

"18.4.11"
insyaallah start FINAL exam.sangap sangat semangat tapi...........
 T__T

pssssssst : ako tak tao apa yang ako stdy.semak-samun.semua ada

Tuesday, March 22

[dot].[dot]

CANTIK ITU SUBJEKTIF:

1.dia gemuk tapi dia comel.
2.dia hitam tapi dia manis
3.dia pendek tapi dia pandai bergaya
4.dia tak cantik tapi dia ada lesung batu pipit


pokok akaq daun dahan pangkal 
H.A.T.I
kalau cantik tapi hati busuk macam air taik kat  "indah water" buat apa der?

p/s:ako pom xcun.tapi ako tao ako ney ada kelebihan.kelebihan ako apa?....??..oh ako boleh lari berganti-berganti. :)..

S.E.K.I.A.N

S.T.O.P



S.T.O.P
BERENTI

p/s:tak tao??

Friday, March 18

KOSONG

.:nah lirik ney:.

kosong : DEWA


Kamu seperti hantu 
Terus menghantuiku 
Ke mana pun tubuhku pergi 
Kau terus membayangi aku 
Salahku biarkan kamu 
Bermain dengan hatiku 
Aku tak bisa memusnahkan 
Kau dari pikiranku ini 

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi 
Sendiri memikirkan kamu 
Kau genggam hatiku 
Dan kau tuliskan namamu 
Kau tulis namamu 

Tubuhku ada di sini 
Tetapi tidak jiwaku 
Kosong yang hanya kurasakan 
Kau telah tinggal di hatiku





p/s:rasa macam nak berjiwang ari ney.JUMAAT mmg hari berjiwang ka?

Wednesday, March 16

bangang punya orang

mood bertekanan rendah.

damn la mamat tu.ades.hari tu keliling kelas semata-mata nak tya diri tu hensem ka dak.beberapa jam lepas dia cakap dia nak ubah perangai lak.nak jadik PENDIAM mcm dulu.dulu?yes dulu.konon.dulu dok satu poli gan ako ang diam ka?please ye.ang tu kaki condem perempuan tu yang ako meluat ang.

pastu ang buat nak tunjuk perangai kat poli ney pulak.mula ang bek gan ako.pijak vavi pom vavi mati ang tu.tapi last-last ang tunjuk pangai ang.ang kata pa kat ako?

F***
ang memang nak mampuih.sampai la i'allah ako meluat gan ang,tgk muka ang pom ako dah bengang,bangang.jeneh tak ley pakai seduit.ang p mampuih gan betina-betina hat suka layan ang.dgn ako sory.sekali ang F*** ako.200 juta x owg buat menda sama gan ang.

PLEASE GET LOST!!

p/s:ako terpaksa post entry bodoh ney sebab ako betui2 meluat tgk mamat perasan baguih tu.ako mmg suka maki kalau oqg tu start maki ako.

p/s/s:kan ako dah gtao ney space ako.so ikot la ako nak maki pom.huhu

dalam rumah seniri :)

ako nak sahut entry cekodok.wah dah lebey kurang sama namanya.SUMPAH tak tiru.ako nak citer kisah seram ney.tapi ako tak tao la seram dia tahap ape an.tapi bagi ako seram gegila kentang ah.

ok kesahnya mcm ney.time cuti mid sem hari tu *time qhaya cina.poli kasi cuti sekali das gan cuti mid sem kami.so dijadikan citer.ako dok umah ako asek tgk tv.so ako akan bukak schedule kat tv [salunya cita2 best mesti ah kat astro an ]so ako perasan setiap malam sepanjang cuti ako,kat astro asek tayang citer HANTU.xkesah ah citer hantu dari MALAYSIA o INDONESIA.ehm..setiap malam adik ako akan jadik mangsa tggu ako tgk citer-citer tu sampai habes.dia rela sampai tertidur.xpe ako ckp xkesah..janji org teman.

diringkaskan citer yang semakin bosan ney.malam dekat2 ako nak balik hostel *maksudnya malam last ako tgk citer hantu kat tv an.semua adik beradik ako ada.semua perempuan.unless adik ako yg lelaki tu.macam ney,ako baru pas makan burger ,then time iklan konon ako nak g buang ketas dia.

so ako beranikan diri ke dapur.time kat depan toilet ako dah selisih gan akak ako yg bru keluor dr dapur.tapi tak dan pape ako lari n terpacak elok kat depan.akak2 ako tya..ako sengeh.ako cakap ade org buat bunyi "pssssssst" kat ako.hoh giler tak takot.da la dapor kat belakang..mampuih ako.ako kena gelak ah gan akak-akak ako.dalam umah seniri takot.

start dari kejadian tu.ako nak g toilet ako suruh adik ako tgu depan pintu.jangan gerak.sampai ako keluar.seb die ok..die bertinggung depan tu tggu ako.kah kah kah..esok tu ako citer kat mak ako.ako.mak ako gelak.mak ako cakap. 'ala menda pewangi tu bunyi.kan ma letak kat tepi dapur tu..tu yg die bunyi psssssst tu".kah kah...xpasai ako kena gelak gan semua orang.malu doe.mak ako cakap lagi."dah kiter tu mmg penakot.nak buat mcam na"

ako buat muka 2 kupang.malu.xpasai kena cop gila.tapi ako beranikan diri jugak tgk citer seram2 even ako seniri tao ako penakot.ako just nak cabaq diri seniri *ayat selamat padahai penakut.

p/s:BORINK.tapi tu la citer seram ako.byk lagi ney salah satu.byk citer yang ako tak ley citerkan dalam ney.nak tao kiter open table den chat..hehhehe....

Sunday, March 13

24 7

ako habeskan masa dengan blog buruk ako.selebihnya ako g ushar fb ako.selebihnya tengok movie online.mana time ako stdy?

masok hari ney..start last week..dah 4 kali ako tgk UNGUNYA CINTA tanpa jemu.

SUKA ANDY ..DAT HERO LOWH <-----SANGAP SANGAT SWEET.

:))

SENGEH SAMPAI TELINGA!SERIUS.

ENTRY KEDUA PASAL CITER CITA NEY.LANTAK AKO AH NAK CITA POM.

NEY SPACE AKO.HARAP MAAF!


P/S:ako tao ako sangat SENTAP minggu ney.dan sangat terPERASAN



short entry....yg sgt SHORT!



Jika ditakdirkan Tuhan, hujan yang disangka ingin turun di Malaysia, tiba-tiba bukan hujan yang turun. Tapi salji, apa yang ampa semua akan lakukan?

_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_

p/s:ako dapat soalan ney dari sorang membe.
weyh tenks coz bg soalan yang betol2 buat ako diam sejenak!

ang pom bangang!

"maap?What the fuck is this shit?Maap or Maaf?I didnt  understand what the fuck are you trying to say here.ARE YOU MALAY  OR WHAT?PLEASE USE THE RIGHT  WORDS IF YOU WANT TO SAY SORRY OR MAAF TO SOMEONE"

pergh..bkn ayat ayat tragik dari ako.ako just salah tulis P tu..patotnya MAAF tapi dah xsalu guna ako tertulis MAAP.tu pom jadik masalah kat ang .ang tu tules omputih..dah cukup melayu ah.setakat omputeh g trnslate kat google,adik ako pom pandai.bongok betoi.
.
ada lagi manusia yang tegur org tapi tak tgk kiri kanan.nak cakap ako bukan melayu konon.ang sungguh la.dah la skema gila babi.pangai macam babi.tulis pom macam babi.langsung tak heqan oqang.p mampuih ah gan ayat omputeh translate ang tu.ako baca 10 kali ako gelak.ako mmg tak pandai omputeh,tapi ako tao la ang guna ayat skema.bek ang tuleh bahasa melayu.tak ah kena maki 7 keturunan gan ako.

p/s:ako mmg tgh HOT dgn oqang bajet HOT mcm minatang haram ney.tak pasai blog ako tercemar.choiii..ako ludah ney..eyekkkk!!hamek kat ang..


Saturday, March 12

short entry..:)

nak faham senang.nak merasai payah gila.setiap jari-jari ako menari nari.
mencari ruang.
butang-butang kecik ako ketuk cuma nak kosongkan minda ako sejenak.

gambar:ihsan ecek google

p/s:bunyi still ada.ako ketandusan.

Friday, March 11

tak da title

sangat taceng doe..credit to ecek cekodok.

tekan and hayati kat SINI

p/s:bila tak tgk rsa macam nak ngamok tapi bila tgk rasa nak marah
MARAH tu tanda hape??

p/s:tgk dari jauh dah cukup epy.tgk dia hepy dah cukup buat kita epy gak
:)

p/s/s:tetiba terjiwang,maybe minggu ney minggu ako berjiwang dgn diri sendiri.

p/s/s/s:ako try jadik lebey brutal k.



senyum seperti bunga menguntum :)

8.15am
mood okie.g klas dengan nyaman.tak da gangguan ternakan.

915am
still bleyh senyum dengan bangga even menyalen nota tengok kiri kanan.sangat tragis

1015am
klas habes.YAHOO.COM.yesss...tggu nak g klass kul 2pm jap g lak.tapi YAHOO lagi sekali.klas.tapi cedey gakz doe.hari ney SEKALI JEH BLEH..

citer ako hari ney tamat kat sini.hari xmenarik pom.sangat malas


p/s:nak jadik lebeh baik hari ni.yess!!



muntah hijau ako

"perghhh bau telor".
satu dialog dari citer HKLBR yang ako tengok hampir 4 kali.ako nak tujukan dialog ney pada hamba ALLAH yang selalu rasa diri ang PERFECT.KACAK.BAIK.cukup tak mao lebih-lebih tu semua akan tambah kepanasan n dosa ako.tak pasai pendrive penoh gan catatan dosa ako jah sebab kata berganda kat ang!

LU PE HAL WEYH!!
herm.haram tak ley blah.ada pusing keliling kelas semata-mata nak tanya diri tu hensem ka dak.woi p mampuih ah gan hensem ang tu,kalau ang hensem pom ada ku kesah.ada?aishh,maqah ney.maqah.ang tggu sat ako mencarot terok-terok kat ang .

kalau ang nak kena maki gan ako lagi.hari-hari ang mai tepi telinga ku ang jerit kata ang hensem terok-terok.okie macam tu.huh.gan awex ang bleyh ah cakap mcm tu.dia jah kata ang kentut bau anggur.ako dak.!



p/s:AKO TAK PERFECT.

Thursday, March 10

say something!!



cakap la weyh.cakap.bagi ako happy.penat woh tggu ang,tgk ang.tapi ako kesah pa
ang jah ako lalu nak tengok.

okie 
:)

p/s:bertekanan tahap tepu.saya SUKA dia.dia tak SUKA saya wey.post entry bodoh ney guna latop membe!
TENKS AZIELA.sok nak guna lagi.hehhe

Wednesday, March 9

AKO BUNUH JOONET

yes ako menangis trok-trok.lepas kol MA  beberapa jam yang lepas ako citer pasal latop a.k.a  JOONET yang ako jg mcm nyawa seniri.lepas letak phone bebapa minit ako kol MA balik.ako cakap yang

 "SKRIN LATOP DAH PECAH SEBAB ORG TERTEKAN SEBAB ORG NAK BAGI DIE NYALE BALIK MCM SELALU.SELALU ORG BUAT DIE NYALE.TAPI HARI NIE DIE PECAH"

dah sebulan lebey dia buat perangai.ako g format semua.tapi skrin blurr.ako tak tao nak wat cena.mula-mula charger jahanam.lepas tu ako nyeh bateri.consider ditukor.kenapa?sebab dia naik sumtin yang  buat ako geram.tapi memandangkan tengah kerink dan kontang ako "abaikan."

semalam last ako pakai.tok post UNGUNYA CINTA.untuk online fb n untuk settlekan keje ako.around 1 am mcm tu skrin maken lama maken puteh dan tros puteh.dah start cedey tyme tu.ako dah rasa ako akan hilang joonet. *dah meleleh sikit.ako nak tuleh sikit lagi tok keje ako.ako cakap sorang sorang ako kate.jangan la blurr lagi...bagi ako settlekan dulu keja ako.tapi dia blurr tros.SEDEY!!

sebelum tu ako ade cium joonet macam ako cium orang jeh*giler kan ako*.ako cakap ako sayang joonet.sayang trok-trok.jangan rosak lagi.ako pelukan joonet untuk keje-keje ako dulu.ako on joonet sampai 1 pagi tanpa gangguan.tapi last-last joonet tak tahan tros mati.

T_____________T

p/s:tak tahan dah.sangat taceng.sedey.ako letak joonet dalam locker.letak dalam beg elok-elok.i'allah kalu boleh ako nak baiki.even joonet sangat gemuk.ako sayang jooney ketat2.sesangat.

p/s/s:membe ako egat ako nages sebab pakwe.no way..

p/s/s/s:ako gelak lepas gayot gan my best buddy 
TENKS LEMAO

ako pom UNGU

sumpah baru boleh tengok full movie ney.giler kentang goreng basi.kesian an kat ako.ketinggalan zaman.adik ako yang lelaki tu pom dah tengok citer ney.ako?

"UNGUNYA CINTA"


mereka tersangap sangat sweet dalam citer ney.giler suke.suke giler.penceritaan yang sangat smooth n ako faham sesangat.tapi ending.so sad.

word yang tak ley lupa c ANDY ney kasi kat UNGU ney
"ape hal"
hahahhahaa
wah ci ANDY sangat berhati kerink.tak de jiwe murni punyer sebab satu perkara.

walaupun ako tengok lepas orang lain dah tengok.ako sangat teruja sampai sanggup entry kan sai citer ney
inilah cara ako menterujaankan diri ako yang memang dah teruja teramat nak tengok 'mereka'.

word yang tak ley lupa c UNGU ney kasi kat ANDY ney lak
"beruk"
ci UNGU cegu yang brutal dan sangat comel. :)

hahahah..semua tu ada jalan citernyeh.okie.ako salute.sepanjang tgk citer ney ako cakap 'wujud citer cem gini kat MALAYSIA.'
so kalu dorang nyeh setori tiru mana mana movie luar sana kasi tao kodox sebab dorang berjaya buat citer ney mcm setori seniri.tapi ako tao dorang tak tiru an..an...an..

P/S:sharnaz n leez napak sweet giler weyh.LIKE

Tuesday, March 8

CREDIT TO MR.JOONET

Tips penjagaan fizikal:
► Pastikan bekalan kuasa (sama ada dari soket dinding ataupun bateri) dimatikan sebelum anda mulai membersihkan laptop anda.
► Lapkan permukaan luaran laptop anda dengan kain lembap. Jangan sesekali gunakan pembersih cecair ataupun aerosol sebagai ejen pembersih.
► Jangan sesekali menggunakan sebarang ejen pembersihan termasuk air untuk membersihkan skrin monitor LCD laptop anda. Hanya gunakan tisu kering sudah memadai.
► Anda juga boleh menggunakan vakum tangan untuk membersihkan laptop anda dari habuk. Dengan berhati-hati, gunakan vakum tangan pada lubang-lubang pengudaraan yang terdapat pada laptop anda dan pada permukaan keyboard.
► Elakkan laptop anda dari tempat yang berhabuk dan elakkan dari dedahan matahari serta magnet dengan melampau.

Tips keselamatan laptop anda:
► Elakkan dari meninggalkan laptop di dalam kenderaan anda. Ini kerana telah berlaku banyak kes kecurian laptop yang ditinggalkan di tempat meletak kenderaan - baik dengan cara memecahkan cermin kenderaan mahupun mengopak bonet kereta.
► Pastikan anda meletakkan latop anda di permukaan yang rata, seperti meja, almari dan sebagainya. Ini kerana permukaan yang tidak rata boleh menyebabkan laptop anda tidak stabil dan terjatuh - dan sekaligus mendedahkan risiko pada kerosakan hardware dalaman yang serius.
► Pada permukaan setiap laptop terdapat banyak lubang pengudaraan (air ventilation) dan sekiranya lubang ini tertutup, maka ia akan menyebabkan pengudaraan tidak sempurna dan boleh menyebabkan kerosakan dan ketidakstablian pada sistem laptop anda. Maka elakkan lubang ini dari tertutup/blocked secara tidak sengaja sama ada dengan pelekat, selimut, sofa, katil dan sebagainya. Seelok-eloknya elakkan dari menggunakan laptop anda di permukaan yang tidak rata seperti katil. Ini kerana anda mungkin secara tidak sengaja akan menutup lubang pengudaraaan yang terdapat di bawah
laptop.
► Jangan jadikan laptop anda sebagai 'meja' - maknanya jangan letak apa-apa objek lain seperti buku dan sebagainya di atas laptop.
► Jangan gunakan laptop anda berdekatan dengan sumber air.
► Pastikan anda tidak menggunakan kedua-dua bekalan kuasa (barteri dan bekalan kuasa dinding) serentak. Pastikan bateri anda telah habis hampir sepenuhnya sebelum mengecaskannya semua.
► Pastikan anda menggunakan adapter bekalan kuasa mengikut spesifikasi yang diberikan dan bersesuaian dengan laptop anda.
► Pastikan anda menukarkan bateri yang sama (identical) ataupun yang menepati spesifikasi sekiranya anda ingin membeli bateri yang beru.
► Pastikan laptop anda tidak bersambung dengan talian telefon sewaktu petir bagi mengelakkan kerosakan serius pada laptop anda.

p/s:tenks pada AKMAL.sahabat gue ..dikau tebaek..hehhe...

TERKECEWA



PLEASE..
AKO PELUKAN ANG LAGI
TENSEN DOK!!
 JOONET!!

JANGAN BUAT AKO CENI.LOAN XDOK G
TAKAN AKO NAK SUSAHKAN MAK PAK AKO TEROK TEROK LAGI.
HUK HUK HUK.

LOAN.APE CER NEY.AKO PELUKAN ANG TAO.JOONET POM PELUKAN ANG NEY
[wey tolong ah.tak dok mood nak gurau gurau ney]

p/s:JOONET aka MA LATOP YANG GEMUK NEY

Monday, March 7

saya NEWBIE??...short entry

salam semua bloggers....
skema gila..gila skema..sesangat skema.
nak cakap THANKS kat ecek penyu kiter.ecek tengs ue coz invite add wa masok KBU.
and pada geng-geng sempoi KBU.ako baru kenal hampa.serius ako gelak jah malam ney.gelak trok-trok.


giler lu.sesangat meriah. sampai penin wa..dalam beberapa minit penoh disebabkan LIKE.like.LIKE.ecek penyu seme punya keje.*ako gelak guling


[echly panjang lagi ney]

tgk nama-nama mereka yang buat ako gelak sampai membe bilik cakap tah pape kat ako.serius gelak sesangat.hampa buat jantung ako berlubang.*ako bergurau kasor

papa pom hampa semua tebaek dari ladang ternak arnab la..hehe gurau kasor lagi sekali.hehhee...

p/s:ue ols jangan marah sebab 'ako' guna 'ako' sebab keselesaan sebenarnya.
:)

RUMAH BARU by FAAN

Janganlah bersedih
Janganlah merintih
Sabarlah tuhan ada bersama kita


Malam wujudnya sang pelangi
Siang disinari rembulan
Mungkin pelik kata bunyinya
Cuma mahu celikan mata

Barang lepas perlu dikenang
Salahsilah usah dibuang
Untuk tentu ke mana arah
Walau belum tahu esoknya

Lenyapkanlah benci di hati mu
Mari menyanyi lagu ini
Wowow lalalalalalalalala
Lalalalalalalala

Moga moga ia manghibur
Gundah dihati kau dan aku
Wowowwowow
Lalalalalalalalala
Lalalalalalalala


P/S:dah tao lama.saja nak suka suka

LAGI BAIK MACAM NEY

DIAM 
_
_
_
_
TENGOK
_
_
_
_
SENYUM

_
_

_
_
_
_
_
_
_
______________________

kalau ah hari hari boleh buat menda yang sama.buat semata mata na tengok kesenangan orang lain
anda  mungkinakan bergelar

*PERFECTIONIS*

p/s:kalau salah tolong ajarkan...saya budak baru belajar.heheh

Sunday, March 6

kurus



2 minggu ney balik umah 
AKO SESANGAT JELES
MA ako dah kurus
berat dah 70 KG.pergh lebey kuang ako
ABAH ako pom dah kurus
berat dah tggl 100KG
biar betul.mmg kurus.

AKO
tah le bila huk huk huk.

p/s:hari hari makan bihun sup tak kurus kurus.hehe..

Friday, March 4

DI SEBALIK TABIR BLOG [SEGMEN]

heloo..assalamualaikum.bebape jam lepas ako ade tgk bro ben wat segmen ney,tapi memandangkan tahap malas ako dah tepu.ako abaikan.skank mood nak bergembira dtg balik
hohho.hebat meh bro ben.wat segmen memacam an.tapi first segmen yg ako joing.
sory!

1.nah header bro ben.


2.siap~~~tajok mcm kat atas.~~ngee
_
_
_
3.letak picca betol~~~siap


4.Ceritakan latar belakang anda secara ringkas... Jika terlalu peribadi , jangan cerita eh .. Simple simple jer .. ni masa nak pikat pembaca .. ;)
_
_

okie gie...:)

noorhazaika zulkafli
anak ma abah
29 4 cukup 21 tahun
suka lagulagu *bkn lagu 3 kupang k gie
hari ney*4.3.11* pekara paling latest buat.joing segmen ben bro
suka hamek.rosakan. *gambor
suka CHOKI CHOKI *sengal
SUKA "KODOX "

~sekian yang ini~


5. Jumlah follower
12.55 am
84 polowes.

3.3.11~ 84 - 1= 83~
4.3.11~83+1= 84
sangat cedey.tak kesah.

6. Soalan dari aku (broBEN

1.Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ?
*fb.fb.fb n fb
*search picca vintage.suka sangat kot
*dload lagu terok terok

2.Ceritakan kepentingan blog kepada anda
setahun yang lepas.blog ney tempat ako maki hamun org.citer tentang kekecewaan ako.skank tempat ako lepak lepak.rase nak hapdet ako akan hapdet tanpa segan silu,SEBAB ney blog ako.ruang ako.isi perut ako.THANKS.

3.Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?
op coz bro ben*bkn nak bodek ye...hehe
ecek fadil*bangga cikit ecek.kah kah


FINISH SUDEYH!
NAK JOING JOM
MEH NAIK
GAN SAYE


p/s:dah TUTUP pom,tapi ngengada nak joing